Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Laplacetransformatie

Momenteel zijn we op school bezig met Laplacetransformaties. Deze tranformaties lukken me meestal wel aardig, alleen ik loop vaak vast bij een en hetzelfde deel.
Dit deel is op zich vrij simpele wiskunde, alleen dit lukt me toch steeds weer niet en ik vroeg me af of jullie me dit uit zouden kunnen leggen?

Een voorbeeld van het deel waarmee ik vastloop (Zodra ik een van de onbekenden weet, dan vind ik dit niet meer zo moeilijk, maar het is vooral het begin wat ik moelijk vind):
(A+C)s2 + (7A+B)s + 7B+C=1
A+C=0
7A+B=0
7B+C=1

Nu weet ik hier de antwoorden wel van, alleen lukt het berekenen hiervan me niet.

Ik hoop dat u mij hiermee kan helpen.
Groetjes

Mischa
Student hbo - woensdag 22 december 2010

Antwoord

Als je in plaats van A + C = 0 schrijft 7A + 7C = 0 en dit combineert met de tweede vergelijking 7A + B = 0, dan krijg je na aftrekking (waarbij de 7A wegvalt) 7C - B = 0.
Combineer dit nu met de derde vergelijking (49B + 7C = 7) en trek dit tweetal van elkaar af. Je krijgt -50B = -7. Verder is het dan geen probleem meer, zeg je.
Uiteraard kan je het anders aanpakken. Zolang er geen kwadraten in de vergelijkingen voorkomen, is de methode van optellen/aftrekken een goede.

MBL
woensdag 22 december 2010

©2001-2024 WisFaq