Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

3e orde Taylorpolynoom

Ik kom niet uit een vraag in mijn vragen boek van de universiteit:
Dit komt vooral omdat ik niet echt doorheb wat taylor polynoom precies is en het boek in het engels is, hierdoor is het begrijpen ervan voor mij wat lastig:

bereken het derde orde Taylorpolynoom P3(x) rondom a=1 voor de functie:
f(x)=ln(1+x2). (een uitdrukking voor de restterm wordt niet verlangd).

graag uw hulp,

Jay

Jay
Student universiteit - woensdag 22 december 2010

Antwoord

Al naar de definitie gekeken?
P3(x) = f(a) + f'(a)(x-a) + 1/2·f''(a)(x-a)2 + + 1/3!·f'''(a)(x-a)3

kphart
woensdag 22 december 2010

©2001-2024 WisFaq