Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking met 2 onbekenden

Hoi!

Ik heb 2 vergelijkingen met 2 onbekenden.
Het leek me logisch om deze dan in elkaar te substitueren, maar telkens kom ik niet op het goede antwoord. Dus bij deze, wat is de goede manier om ze op te lossen:
x + y = 0,4
10^-2,35 = 10^-3·x/y

Wat ik zou doen is:
x = 0,4 - y
En deze vergelijking in de andere invullen waardoor je het volgende krijgt:
10^-2,35 = 10^-3·(0,4-y)/x
Maar als je deze verder oplost krijg je:
0,4 - y = 10^-5,35· y
en dus uiteindelijk 0,4=(10^-5,35)y
En dan zou je dus:
y = 0,3999982133
en x is dan dus 0,4-y=0,0000017867
Maar volgens de uitwerkingen zijn de antwoorden van x = 0,327 en die van y = 0,073
Dus mijn vraag is uiteindelijk hoe los ik deze wel goed op?

Alvast bedankt!

Mvg, Daniëlle

Daniël
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 19 december 2010

Antwoord

10-2,35 gedeeld door 10-3 is 100,65 en niet 10-5,35 denk ik...

WvR
zondag 19 december 2010

©2001-2024 WisFaq