\require{AMSmath} Een veelterm probleem Hallo Wisfaq,Een veelterm A(x) van de vijfde graad is deelbaar door x-3 met als quoti螚t Q1(x) en deelbaar door x2+3x-11 met quoti螚t Q2(x).Toon aan dat Q1(x)-Q2(x) steeds deelbaar is door x-2.Wat hulp is heel welkom...Groeten en goede nacht. Rik Le Iets anders - zondag 19 december 2010 Antwoord Neem aan dat A(x)=(x-3)(x2+3x-11)感(x).Dan geldt:Q1(x)-Q2(x)=(x2+3x-11)感(x)-(x-3)感(x)Q1(x)-Q2(x)=((x2+3x-11)-(x-3))感(x)Q1(x)-Q2(x)=(x2+2x-8)感(x)Q1(x)-Q2(x)=(x-2)(x+4)感(x)Dus Q1(x)-Q2(x) is deelbaar door x-2. Inderdaad! WvR zondag 19 december 2010 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo Wisfaq,Een veelterm A(x) van de vijfde graad is deelbaar door x-3 met als quoti螚t Q1(x) en deelbaar door x2+3x-11 met quoti螚t Q2(x).Toon aan dat Q1(x)-Q2(x) steeds deelbaar is door x-2.Wat hulp is heel welkom...Groeten en goede nacht. Rik Le Iets anders - zondag 19 december 2010
Rik Le Iets anders - zondag 19 december 2010
Neem aan dat A(x)=(x-3)(x2+3x-11)感(x).Dan geldt:Q1(x)-Q2(x)=(x2+3x-11)感(x)-(x-3)感(x)Q1(x)-Q2(x)=((x2+3x-11)-(x-3))感(x)Q1(x)-Q2(x)=(x2+2x-8)感(x)Q1(x)-Q2(x)=(x-2)(x+4)感(x)Dus Q1(x)-Q2(x) is deelbaar door x-2. Inderdaad! WvR zondag 19 december 2010
WvR zondag 19 december 2010
©2001-2025 WisFaq