Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoeveel water is er geloosd?

Hallo wisfaq,

Er is gegeven, een vat met 1000 ton water erin.
op tijdstip 1 wordt er een spui open gezet en op tijdstip 2 wordt deze dicht gezet. De snelheid waarmee het water eruit loopt een Vuitstr=225-t
Gevraagd wordt hoeveel water er is geloosd.
Zouden jullie mij op weg kunnen helpen?

jeffre
Leerling mbo - donderdag 16 december 2010

Antwoord

Nemen we aan dat op t=0 er 1000 ton water in het vat zit (dat is tijdstip 1). De snelheid is gelijkt aan 225-t. De snelheid in liter per seconde (zeg maar) en t in seconden. Op een bepaald moment is de snelheid gelijk aan nul. Dat is dan bij t=225. De hoeveelheid water die dan geloosd is lijkt me dan gelijk aan:

$
\int\limits_{t = 0}^{225} {255 - t\,\,dt}
$

...en dan kan je dat wel uitrekenen, denk ik. Zoiets?

WvR
vrijdag 17 december 2010

 Re: Hoeveel water is er geloosd? 

©2001-2024 WisFaq