Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 63833 

Re: Machtsvergelijking herschrijven

Ik merk helaas dat mijn wiskunde onder niveau is.

Ik begrijp niet hoe je van de 2 afbeelding naar de derde afbeelding(tussenstap) gaat.

Dus van x/4=L2/3

Naar

(x/4)3/2=L

Gaat.

Bedankt!

Marc
Student universiteit - woensdag 15 december 2010

Antwoord

De inverse bewerking van 'tot de macht 2/3' is 'tot de macht 3/2'. Toch? Ga maar na: de inverse van 'in het kwadraat' (dat is tot de macht 2) is 'de wortel nemen' en dat is 'tot de macht een 1/2'.

$
\large \left( {x^{\frac{2}
{3}} } \right)^{\frac{3}
{2}} = x^1 = x
$

Volgens mij ben je een beetje de wiskunde basisvaardigheden kwijt geraakt... dus die moet je zeker proberen op te halen. Maar dat zijn we nu aan het doen, dus dat is wel weer goed... en dat kan best hoor. Gewoon blijven doorvragen.

WvR
woensdag 15 december 2010

©2001-2024 WisFaq