\require{AMSmath} Goniometrische identiteit oplossen Hallo, ik zit vast met een goniometrische identiteit. Zou er iemand hem kunnen oplossen (liefst met tussenstappen) voor mij?sin a + sin b + sin (a+b) = 4cos a/2. cos b/2. sin (a+b)/2Alvast bedankt,Eva eva 3de graad ASO - zondag 12 december 2010 Antwoord Eva,sina+sinb=2sin1/2(a+b)cos1/2(a-b) en:sin(a+b)=2sin1/2(a+b)cos1/2(a+b), want:sin2x=2sinxcosx.Dit vul je in het linkerlid in. Je kunt dan sin1/2(a+b) buiten haakjes halen, en voor wat overblijft gebruik je de relatie dat:cosp+cosq=2cos1/2(p+q)cos1/2(p-q). kn zondag 12 december 2010 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, ik zit vast met een goniometrische identiteit. Zou er iemand hem kunnen oplossen (liefst met tussenstappen) voor mij?sin a + sin b + sin (a+b) = 4cos a/2. cos b/2. sin (a+b)/2Alvast bedankt,Eva eva 3de graad ASO - zondag 12 december 2010
eva 3de graad ASO - zondag 12 december 2010
Eva,sina+sinb=2sin1/2(a+b)cos1/2(a-b) en:sin(a+b)=2sin1/2(a+b)cos1/2(a+b), want:sin2x=2sinxcosx.Dit vul je in het linkerlid in. Je kunt dan sin1/2(a+b) buiten haakjes halen, en voor wat overblijft gebruik je de relatie dat:cosp+cosq=2cos1/2(p+q)cos1/2(p-q). kn zondag 12 december 2010
kn zondag 12 december 2010
©2001-2024 WisFaq