Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integraal berekenen

Beste,
Hierbij mijn probleem. Ik heb de rekenmachine:
Casio CFX-9850GC PLUS.
Om opgaven op te lossen rond integraal rekenen m.b.v. Riemannsommen gebruik ik een voorbeeld:
In menu 5 typ ik:
Y1= 8-((X)^3)
Met de intervallen: 0,2; 0,6; 1,0; 1,4;1,8 (dx=0,4)
Dus typ ik in menu 1 VARS Y1(0,2)+Y1(0,6)....enz. X 0,4.
Maar ik krijg geen correct antwoord, ook invullen van alleen in menu 1 Y1(0,2) geeft de rekenmachine het antwoord:
Y1(0,2)=1,5984 in plaats van het goede antwoord 7,992.
Hierbij gaat het dus al mis. De rekenmachine is volgens mij dus verkeerd ingesteld.
Het is een lang verhaal maar ik hoop dat u voldoende informatie heeft gekregen en u mij kunt helpen!!

Met vriendelijke groeten,

Merel

Merel
Cursist vavo - woensdag 8 december 2010

Antwoord

Je schrijft 'Maar ik krijg geen correct antwoord'. Wat is het correcte antwoord dan? Volgens mij is het ongeveer 12? Had je dat ook? (Ik neem aan dat het gaat om x=0..2 toch?

WvR
woensdag 8 december 2010

 Re: Integraal berekenen 

©2001-2025 WisFaq