Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oppervlakte berekening

bepaal k0 zodat de grafieken
y=x3
y=2kx2-k2x
een gebied insluiten waarvan de opp 135/4 is

ik kan op mijn rekenmachine niet zien welke grafiek het hoogste ligt om te zien welke ik van welke moet aftrekken hoe moet ik dit dan doen

Liese
3de graad ASO - woensdag 8 december 2010

Antwoord

Liese.
Bepaal eerst de snijpunten, x3-2kx2+k2x=x(x-k)2=0. Dus de snijpunten zijn x=0 en x=k. Neem eens het geval k0. Dan is y=2kx2-k2x een dalparabool met nulpunten x=0 en x=1/2k. Voor x0 ligt de prabool geheel onder de grafiek van y=x3, maar x=k is een raakpunt. Hopelijk zo duidelijk.

kn
woensdag 8 december 2010

©2001-2024 WisFaq