Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oppervlakte berekenen

Bereken de oppervlakte tussen y=1, y=16 en y=1/x4

Ik weet niet van wat en van waar tot waar ik de integraal moet nemen. Ik zou al die van 16 nemen van 0 tot 1 - die van 1 van 0 tot 1 maar ik weet niet goed want ik met 1/x4 moet doen...
Dankje!

Liese
3de graad ASO - woensdag 8 december 2010

Antwoord

Het gaat om:

q63776img1.gif

Schrijf x als functie van y en integreer van 1 tot 16. Je krijgt dan:

q63776img2.gif

Lijkt je dat niet handig?

WvR
woensdag 8 december 2010

©2001-2024 WisFaq