Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Voorschrift voor f bepalen

In elk punt van de grafiek van f is de tweede afgeleide overal gelijk aan 6x. De rechte y=-3x+5 is de raaklijn aan de grafiek van f in het punt q(1,2)
Nu ik had 6x gewoon twee keer geintegreerd en daar dan q(1,2) ingevuld maar dat klopt niet.
Hoe moet ik het dan wel doen?

Liese
3de graad ASO - woensdag 8 december 2010

Antwoord

Uit het gegeven volgt dat f'(x) = 3x2 + c1 en f(x) = x3 + c1x + c2
Met f'(1) = -3 en f(1) = 2 kunnen de constanten dan wel bepaald worden, toch?

MBL
woensdag 8 december 2010

©2001-2024 WisFaq