Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 63751 

Re: Hoe werkt een arcsinus?

Ja! De atan() is er wel. Maar hoe maak ik daar asin()van?

Willem
Iets anders - dinsdag 7 december 2010

Antwoord

Kijk! Daar hebben we wat aan! Ik heb dus maar even voor je opgezocht. Wie wat bewaart heeft wat. Hieronder zie je de implementatie in TURBOPASCAL van de functies ASIN() en ACOS():
FUNCTION ArcSin(r:REAL;VAR error:BOOLEAN):REAL;
BEGIN
error:=TRUE;
ArcSin:=0;
IF (r1) OR (r-1) THEN EXIT;
error:=FALSE;
IF Gelijk(r,1) THEN ArcSin:=pi/2
ELSE IF Gelijk(r,-1) THEN ArcSin:=3*pi/2
ELSE ArcSin:=ArcTan(r/SQRT(-r*r+1))
END;
FUNCTION ArcCos(r:REAL;VAR error:BOOLEAN):REAL;
BEGIN
error:=TRUE;
ArcCos:=0;
IF (r1) OR (r-1) THEN EXIT;
error:=FALSE;
IF Gelijk(r,1) THEN ArcCos:=0
ELSE IF Gelijk(r,-1)THEN ArcCos:=pi
ELSE ArcCos:=-ArcTan(r/SQRT(-r*r+1))+0.5*pi
END;
In jouw programmatuur moet je dan ArcTan() vervangen door ATAN(). Ik denk dat je er wel uitkomt toch? Zo niet, laat maar even weten!

WvR
dinsdag 7 december 2010

 Re: Re: Hoe werkt een arcsinus? 

©2001-2024 WisFaq