Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Inhoud talud oprit

Voor school moet ik weten hoeveel grond er aangevoerd moet worden voor het talud voor een dijk. Dat lijkt makkelijk alleen loopt de oprit van een dijk af.
De dijk heeft een hoek van 45° en is 5 meter hoog. De weg van de oprit is 5 meter breed en 15 meter lang. En als je van bovenaf het talud bekijkt is deze in totaal 13 meter breed en 15 meter lang.
Naast de weg van de oprit loopt het talud dus schuin af.
Is er iemand die mij kan helpen?

J
Student hbo - maandag 6 december 2010

Antwoord

Als ik je vraag goed begrepen heb dan zou het zoiets moeten zijn:

q63755img1.gif

De vraag is dan: wat in de inhoud in m3?

De inhoud I is gelijk aan 1/2·G·h waarbij G de oppervlakte is van het grondvlak ABCD en h de hoogte. Met G=10·13=130m2 en h=5m geeft dit Inhoud=325m2.

Hopelijk helpt dat... en anders horen we 't wel...

WvR
woensdag 8 december 2010

 Re: Inhoud talud oprit 

©2001-2024 WisFaq