Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Inhoud berekenen met afgeleiden

Aan de 4 hoeken van een vierkant stuk karton van 18cm zijde snijden we gelijke vierkantjes weg. Met de rest maakt men een doos zonder deksel. Wat is de grootst mogelijke inhoud van deze doos ?

Men zegt dat ze het verloop van de functie gaan onderzoeken en dat deze:
f(x)=x(18-2x)2 en dat dit gelijk is aan f(x)=4x3-72x2+324x maar ik vraag me af hoe ze aan 72x2 komen?

Ann-So
3de graad ASO - zondag 5 december 2010

Antwoord

Haakjes wegwerken?

x(18-2x)2=x(182-2·18·2x+(2x)2)=x(324-72x+4x2)=324x-72x2+4x3

Helpt dat?

WvR
zondag 5 december 2010

©2001-2024 WisFaq