Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integraalfunctie bepalen

Hallo,
Ik zit even vast met integralen. Ik krijg de functie y=t2 en ik moet daar van de integraalfunctie van bepalen. Nu je krijgt een ondergrens aangeduid die is -2 maar je weet niet tot hoever het gaat want na x=3 staat er zo een x van dat de oppervlakte nog doorgaat.

Nu bij een functie zoals y=-2t+4 kan ik het wel oplossen omdat dat echt figuren zijn waarvan ik de opp kan bereken en zo een integraalfunctie kan opstellen maar hier weet ik niet hoe ik het moet doen

Dank je wel!

Liese
3de graad ASO - zondag 5 december 2010

Antwoord

De integraalfunctie F geeft bij een gegeven 'x' de oppervlakte onder de grafiek vanaf x=a, waarbij F(a)=0. Je moet de informatie achter bovenstaande link maar 's lezen!

$
F(x) = \int\limits_{ - 2}^x {t^2 dt} = \left[ {\frac{1}
{3}t^3 } \right]_{ - 2}^x = \frac{1}
{3}x^3 + \frac{8}
{3}
$

Lukt dat zo?

WvR
zondag 5 december 2010

©2001-2024 WisFaq