\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 60903 Re: Afkoelingswet van Newton Kunnen jullie uitleggen hoe je c vindt dan? Want ik kom er echt niet op. Liese 3de graad ASO - zaterdag 4 december 2010 Antwoord 't Is een kwestie van invullen en oplossen: \eqalign{ & y(t) = K + (y(0) - K) \cdot e^{ - ct} \cr & 27,3 = 21 + (29,4 - 21) \cdot e^{ - c \cdot 2} \cr & 6,3 = 8,4 \cdot e^{ - 2c} \cr & e^{ - 2c} = \frac{3} {4} \cr & - 2c = \ln \left( {\frac{3} {4}} \right) \cr & c = - \frac{{\ln \left( {\frac{3} {4}} \right)}} {2} \approx 0,14384 \cr} Dat komt je (hoop ik) niet onbekend voor!? WvR zaterdag 4 december 2010 Re: Re: Afkoelingswet van Newton ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Kunnen jullie uitleggen hoe je c vindt dan? Want ik kom er echt niet op. Liese 3de graad ASO - zaterdag 4 december 2010
Liese 3de graad ASO - zaterdag 4 december 2010
't Is een kwestie van invullen en oplossen: \eqalign{ & y(t) = K + (y(0) - K) \cdot e^{ - ct} \cr & 27,3 = 21 + (29,4 - 21) \cdot e^{ - c \cdot 2} \cr & 6,3 = 8,4 \cdot e^{ - 2c} \cr & e^{ - 2c} = \frac{3} {4} \cr & - 2c = \ln \left( {\frac{3} {4}} \right) \cr & c = - \frac{{\ln \left( {\frac{3} {4}} \right)}} {2} \approx 0,14384 \cr} Dat komt je (hoop ik) niet onbekend voor!? WvR zaterdag 4 december 2010
WvR zaterdag 4 december 2010
©2001-2025 WisFaq