Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De afgeleide

Hallo,

Ik heb een oefening overgeslagen bij het studeren, omdat ik denk dat ik de oplossing verkeerd heb genoteerd. Ik begrijp tevens niet wat er gebeurt in de oefening.
Zou iemand mij willen helpen? Dank u.

y' = u'v + v'u

y = x(2x2+1)(3x3+5)

Ik vind deze oefening moeilijk omdat u gelijk is aan x(2x2+1).

Hoe bereken ik de afgeleide voor deze term?

Nogmaals bedankt,

Gregory

Gregor
3de graad ASO - vrijdag 3 december 2010

Antwoord

En als je u=x(2x2+1) nu eens schrijft als u=2x3+x?
Is het dan nog moeilijk om u' te vinden?

Of als je gewoon nu eens stelt dat u=p·q met p=x en q=2x2+1, zodat
u'=p'q+q'p?

hk
zaterdag 4 december 2010

©2001-2024 WisFaq