Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kansverdeling

Hallo,

Een nagel heeft een gemiddeld gewicht van 5 gram en een standaarddeviatie van 0,2 gram. Het gewicht van de nagels is onafhankelijk. Hoeveel nagels koop je minstens in 95% van de gevallen wanneer je 1kg nagels bestelt.

Ik ga uit van een normaalverdeling met [MU]=5 en
[SIGMA]W=0.2
Dan zou ik het willen omzetten naar een standaardnormaalverdeling met Z=(W-[MU])/[SIGMA]

Maar hoe weet ik W? En hoe moet ik rekening houden van het gewicht van 1kg?

Alvast bedankt,
S

S
3de graad ASO - woensdag 1 december 2010

Antwoord

Je kunt 1 kg nagels opvatten als de som T van 200 onafhankelijke uitvoeringen van hetzelfde kansexperiment met:

E(T)=1000 g
Var(T)=40 g
SD(T)=Ö40

Zie eventueel Twee standaarddeviaties bij elkaar optellen van herhaalde onafhankelijke meting.

Zou het dan lukken?

WvR
zaterdag 4 december 2010

©2001-2024 WisFaq