Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Parabool opstellen uit gegevens

Dag Wisfaq,

Een parabool P1 is gegeven ; P1:y=x2-4x+6
Zoek nu een tweede parabool P2 met gegeven top Co(T)=(4,-2)
Dit doe dit door horizontale en horizontale verschuiving.
Ik krijg dan:
P2:y=(x-2)2-4(x-2)+6 horizontaal en dan -4 vertikaal.
Resultaat:
P2:y=x2-8x+14 en berekenen van de top geeft de top die gegeven is voor P2.
Correct of niet, deze oplossing?
Groeten

rik Le
Iets anders - dinsdag 30 november 2010

Antwoord

Het gaat om de transformatie van y=(x-2)2+2 naar y=(x-4)2-2. Deze laatste is derhalve y=x2-8x+14 inderdaad. Dus correct, maar 't is eenvoudiger dan het lijkt.

WvR
dinsdag 30 november 2010

©2001-2025 WisFaq