Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Prijselasticiteit bepalen

Ik moet de prijselasticiteit van de vraag van de volgende functie bepalen: d(p)=a·e-ßp met de vraag d en prijs p.
Ik kom steeds op -ß·p uit terwijl het antwoord -ß/p zou moeten zijn. Ik hoop dat iemand mij kan helpen, alvast bedankt.

Wytze
Student universiteit - zondag 28 november 2010

Antwoord

De prijselasticiteit van de vraag is e = (dd/dp)/(d/p).
Hier is dd/dp = -b·a·e-bp = -bd, dus
e = (-bd)/(d/p) = -bp.
Dus u hebt gelijk.

hr
donderdag 2 december 2010

©2001-2025 WisFaq