Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 63689 

Re: Re: Integraal bepalen

Dag Leo,
Is hier de subsitutieregel niet eenvoudiger als toepassing?
stel : x-2=t en dx=dt en x=t+2
(x-2)7xdx
=òt7(t+2)dt
=òt8dt+2òt7dt
=t9/9+t8/4
=1/36((x-2)8(4(x-2)+9)+C
Het is maar een suiggestie en misschien wel een overbodige tussenkomst...
Groeten,
RIK

Rik Le
Iets anders - zondag 28 november 2010

Antwoord

Inderdaad, dit is een interessante suggestie.

LL
zondag 28 november 2010

©2001-2024 WisFaq