\require{AMSmath} Golffunctie Wat is de formule van een golffunctie. Hoe kan je deze in het programma GeoGabra gebruiken en volledige controle erover hebben? Anneli Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 26 november 2010 Antwoord Hallo De formule is : y = a.sin[b(x-c)]+d waarbij a de amplitude b de frequentie c de horizontale verschuiving d de verticale verschuiving bepaalt. Geef in GeoGebra eerst in : a=1 b=1 c=0 d=0 en daarna de bovenvermelde functie. Je ziet dan de standaard sinusfunctie y = sin x Maak dan voor de parameters a, b, c en d het schuifbalkje zichtbaar (rechts klikken en "Object tonen" aanvinken). Verander dan de waarden van a, b, c en d met de schuifbalkjes om hun invloed op de functie waar te nemen. LL maandag 29 november 2010 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Wat is de formule van een golffunctie. Hoe kan je deze in het programma GeoGabra gebruiken en volledige controle erover hebben? Anneli Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 26 november 2010
Anneli Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 26 november 2010
Hallo De formule is : y = a.sin[b(x-c)]+d waarbij a de amplitude b de frequentie c de horizontale verschuiving d de verticale verschuiving bepaalt. Geef in GeoGebra eerst in : a=1 b=1 c=0 d=0 en daarna de bovenvermelde functie. Je ziet dan de standaard sinusfunctie y = sin x Maak dan voor de parameters a, b, c en d het schuifbalkje zichtbaar (rechts klikken en "Object tonen" aanvinken). Verander dan de waarden van a, b, c en d met de schuifbalkjes om hun invloed op de functie waar te nemen. LL maandag 29 november 2010
LL maandag 29 november 2010
©2001-2024 WisFaq