\require{AMSmath} Translatie bij parameterkrommen Hoe gaat de translatie bij parameterkrommen? Ik heb de kromme K: x=tē-2t, y=2tē. De translatie is (-8,9). Wat is dan de pv van deze kromme? Jessic Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 4 januari 2003 Antwoord Vervang x door x + 8 en y door y - 9. Dat geeft x = t2 - 2t - 8 en y = 2t2 + 9 (waarin de getallen 8 en -9 dus meteen naar rechts verplaatst zijn) Pak je rekenmachine, tik beide formules maar eens in (wel eerst op mode = parameter zetten), teken ze en je ziet wat het effect is. MBL zaterdag 4 januari 2003 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe gaat de translatie bij parameterkrommen? Ik heb de kromme K: x=tē-2t, y=2tē. De translatie is (-8,9). Wat is dan de pv van deze kromme? Jessic Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 4 januari 2003
Jessic Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 4 januari 2003
Vervang x door x + 8 en y door y - 9. Dat geeft x = t2 - 2t - 8 en y = 2t2 + 9 (waarin de getallen 8 en -9 dus meteen naar rechts verplaatst zijn) Pak je rekenmachine, tik beide formules maar eens in (wel eerst op mode = parameter zetten), teken ze en je ziet wat het effect is. MBL zaterdag 4 januari 2003
MBL zaterdag 4 januari 2003
©2001-2025 WisFaq