\require{AMSmath} Druk x uit in y Druk x uit in y\eqalign{y=\frac{2x-5}{x}}Help alvast bedankt johan Leerling mbo - dinsdag 23 november 2010 Antwoord Ik neem aan dat je y = (2x - 5)/x bedoelt. Je bent dan wel een paar haakjes vergeten! Een manier is om 'x' op te lossen! Dat gaat zo: \eqalign{ & y = \frac{{2x - 5}} {x} \cr & y = 2 - \frac{5} {x} \cr & - \frac{5} {x} = y - 2 \cr & \frac{5} {x} = - y + 2 \cr & \frac{1} {x} = \frac{{2 - y}} {5} \cr & x = \frac{5} {{2 - y}} \cr} Helpt dat? WvR dinsdag 23 november 2010 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Druk x uit in y\eqalign{y=\frac{2x-5}{x}}Help alvast bedankt johan Leerling mbo - dinsdag 23 november 2010
johan Leerling mbo - dinsdag 23 november 2010
Ik neem aan dat je y = (2x - 5)/x bedoelt. Je bent dan wel een paar haakjes vergeten! Een manier is om 'x' op te lossen! Dat gaat zo: \eqalign{ & y = \frac{{2x - 5}} {x} \cr & y = 2 - \frac{5} {x} \cr & - \frac{5} {x} = y - 2 \cr & \frac{5} {x} = - y + 2 \cr & \frac{1} {x} = \frac{{2 - y}} {5} \cr & x = \frac{5} {{2 - y}} \cr} Helpt dat? WvR dinsdag 23 november 2010
WvR dinsdag 23 november 2010
©2001-2025 WisFaq