Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 63611 

Re: Materialen aankoop

Dag Hqans ,
Bedankt voor je antwoord.
Ik kom op uit op volgend stelsel:
(30x+50y460) (1)
(5x+9y 55) (2)
Ik bekom dan y-32,5 en x69,5
Ik vermoed dat er iets schort aan de opstelling van de ongelijkheden....
Vriendelijke groeten,
Rik

Rik Le
Iets anders - zaterdag 20 november 2010

Antwoord

Met he ongelijkheden is niks mis, als de gegevens in je vorige vraag juist zijn.
Volgens mij heb je het stelsel
30x+50y=460
5x+9y=55
ook correct opgelost.
Maar daaruit kun je toch niet de conclusie trekken dat y-32.5 en x69.5?
Om maar een voorbeeld te noemen: x=9,y=1 voldoet toch ook aan je ongelijkheden?

hk
zondag 21 november 2010

 Re: Re: Materialen aankoop 

©2001-2024 WisFaq