Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wetenschappelijke notatie

Goedenavond,

Hier de volgende vraag waarvan ik niet weet hoe ik deze moet aanpakken: de docent is 47 jaar, 7 maanden en 12 dagen oud. Geef het antwoord op de volgende vraag in wetenschappelijke notatie en rond daarbij het eerste deel af op 2 decimalen nauwkeurig.
Wat is de leeftijd van de docent in seconden?

Wetenschappelijke notatie begrijp ik wel, maar hoe kom ik tot het aantal seconden e.d. uit bovenstaande gegevens?

Michel
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 18 november 2010

Antwoord

Wat dacht je van dingen als:

47 jaar =
47·365,25 dagen =
47·365,25·24 uur =
47·365,25·24·60 minuten=
47·365,25·24·60·60 seconden

Hetzelfde kan je doen met maanden en dagen. Die 7 maanden zou ik schatten op 213 dagen en de rest zal dan wel gaan denk ik zo...

WvR
donderdag 18 november 2010

©2001-2024 WisFaq