Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Haakjes wegwerken

Ik snap er geen snars van:
Neem onderstaande som
(6x-7)(4-x) en werk deze uit:
Als ik dat doe krijg ik: 24x-6x2-28+X
Dit is dus in mijn programma fout!
Wat doe ik dan niet goed? Ik zit er al een half uur mee te klooien.
-6x2-28 = -34x2 als extra vereenvoudiging werkt dus ook niet...
Kan iemand mij hiermee helpen?

Henk
Student hbo - woensdag 17 november 2010

Antwoord

Ik zou dit nemen:

(6x-7)(4-x) = 24x-6x2-28+7x = -6x2+31x-28

En meer kan je niet doen...

WvR
woensdag 17 november 2010

©2001-2024 WisFaq