Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

2e graads vergelijking met 2 onbekende

Geachte meneer/mevrouw,

ik kan uit de volgende vergelijking de "t" en de "d" niet oplossen. Heeft u wellicht tips om mij op weg te helpen?

De vergelijking luidt:

d·sin(10°)=19,66t-9,81t2+4,905

Ik hoop dat u me kunt helpen.

Bij voorbaat dank

mvg.

F. Wol
Leerling mbo - dinsdag 16 november 2010

Antwoord

d = (19,66t-9,81t2+4,905)/sin(10°) en als je sin(10°) benadert met een rekenmachine, kun je de deling ook 'echt' maken. Ik weet natuurlijk niet of dat ook de bedoeling is.

Het vinden van de t-waarden gaat met de abc-formule.
Schrijf eerst 9,81t2 - 19,66t + (d*sin(10°) - 4,905) = 0 en met a = 9,81 en b = -19,66 en c = d*sin(10°) - 4,905 geeft de abc-formule de t-waarden prijs, maar een echt leuke uitdrukking wordt het natuurlijk niet.

MBL
dinsdag 16 november 2010

©2001-2025 WisFaq