Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe los ik een bikwadratische vergelijking op die eruit ziet als een vierdegraa

Hallo
Ik zit in het vierde middelbaar en heb problemen bij het oplossen van volgende bikwadratische vergelijking.
(x2+x+1)(x2+x+3)-8=0
na uitwerking vind ik:
x4+2x3+5x2+4x-5
Ik zocht een manier om van die eerste- en derdegraad af te raken maar vond er geen. Ik heb ook geprobeerd bepaalde delen af te zonderen of te ontbinden, maar ook dat hielp niet
alvast bedankt

Lauren
2de graad ASO - woensdag 10 november 2010

Antwoord

Als je x2 + x = t stelt, dan staat er eigenlijk (t+1)(t+3) = 8
Zoek nu eerst de t-waarden en de x komt daarna zonder veel problemen.

MBL
woensdag 10 november 2010

©2001-2025 WisFaq