Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Impliciet differentieren

Hallo,

Zou u me willen helpen met het volgende ik moet voor de functie x2y=1, dy/dx en d2y/dx2 door implicit differentation. Ik heb hier ook de uitwerking van maar ik snap die uitwerking niet.

Ik snap dat als je differentieert 2xy wordt maar hoezo doen ze niet 2xy+x2y' waarom dy/dx. Dus ik snap alleen hoe ze de eerste deel differentieren , daarna is het heel onduidelijk. Ook weet ik niet wat ze bedoelen met d2y/dx2
en hoe je dit in het algemeen moet oplossen.

Implicit differentiation yields (∗) 2xy + x2(dy/dx) = 0, and so dy/dx = −2y/x. Differentiating (∗)
implicitly w.r.t. x gives 2y+2x(dy/dx)+2x(dy/dx)+x2(d2/dx2) = 0. Inserting the result for dy/dx,
and simplifying yields d2/dx2 = 6y/x2. (Alternatively, we can differentiate−2y/x as a fraction.) These
results follows more easily by differentiating y = x
−2 twice.

S.
Student universiteit - woensdag 10 november 2010

Antwoord

Die y' is niets anders dan de afkorting van dy/dx.
En d2y/dx2 staat voor het nogmaals differentiëren van dy/dx, kortom het betekent de afgeleide van de afgeleide.

MBL
woensdag 10 november 2010

©2001-2024 WisFaq