Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Eigenwaarde

Wie kan mij vertellen hoe ik de eigenwaarde van de lineaire afbeelding met matrix
(1, -2, 2
-2, -2, 4
2, 4, -2)
kan berekenen?

Ik krijg de karakteristieke vergelijking:
24l -32 + (-2-l)(1-l)(-2-l)=0
Hoe kan ik deze derdegraads vergelijking oplossen??

Jack
Student hbo - dinsdag 9 november 2010

Antwoord

Haakjes wegwerken geeft:

-l3-3l2+24l-28=0

Het linker lid laat zich leuk ontbinden:

-(l+7)(l-2)2=0

Dan is het niet moeilijk meer...

WvR
dinsdag 9 november 2010

 Re: Eigenwaarde 

©2001-2024 WisFaq