Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmische vergelijking

hallo,
Ik vraag me af hoe men volgende oefening oplost:
x-2+2log(2x -3)=4log(49)
Alvast bedankt :)

Linus
3de graad ASO - dinsdag 9 november 2010

Antwoord

Het plan!? Probeer de vergelijking zo te herschrijven dat je uitkomt op iets van deze vorm:

2a=2b

Je weet dan dat a=b en dan ben je er meestal wel.

q63550img1.gif

Lekker sommetje...

Als het goed is herken je in de verschillende stappen toepassingen van allerlei rekenregels omtrent logaritmen. Op 1. Rekenregels machten en logaritmen kan je daar een overzicht van vinden.

Hopelijk ben je hier mee geholpen.

WvR
dinsdag 9 november 2010

©2001-2024 WisFaq