Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een onbekend getal uit de macht van e berekenen

Om de activiteit (A) van een radioactieve stof uit te rekenen worden de formules: A=A0x2^-t/HVT en A=A0xe^-lxt gebruikt.
Als ik nu 3500 = 5000 x e^5/HVT heb, hoe krijg ik de HVT?

C
Student hbo - maandag 8 november 2010

Antwoord

Nu e^(5/HVT)=3500/5000=0,7,zodat 5/HVT=ln0,7,dus HVT=5/ln0,7.

kn
maandag 8 november 2010

©2001-2024 WisFaq