\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 4964 Re: Opstellen tweedegraads functie bij drie punten Het gaat over de vraag die oorspronkelijk werd gesteld war ik ook nog problemen mee heb : We bekwamen het volgende : a+b+c=1 16a+4b+c=1 4a+2b+c=2 Uit de eerste vergelijking was c= 1-a-b Ik vervang in de vergelijkingen c : 16a+4b+1-a-bin de=1 4a+2b+1-a-b=2 Dan krijg ik : 15a+3b=0 3a+b-1=0 Maar hoe gaat het dan verder ? Ciro Ciro S Overige TSO-BSO - zondag 7 november 2010 Antwoord 15a+3b=0 9a+3b-3=0 6a+3=0 6a=-3 a=-1/2 ..en dan b en c nog... Helpt dat? WvR woensdag 10 november 2010 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Het gaat over de vraag die oorspronkelijk werd gesteld war ik ook nog problemen mee heb : We bekwamen het volgende : a+b+c=1 16a+4b+c=1 4a+2b+c=2 Uit de eerste vergelijking was c= 1-a-b Ik vervang in de vergelijkingen c : 16a+4b+1-a-bin de=1 4a+2b+1-a-b=2 Dan krijg ik : 15a+3b=0 3a+b-1=0 Maar hoe gaat het dan verder ? Ciro Ciro S Overige TSO-BSO - zondag 7 november 2010
Ciro S Overige TSO-BSO - zondag 7 november 2010
15a+3b=0 9a+3b-3=0 6a+3=0 6a=-3 a=-1/2 ..en dan b en c nog... Helpt dat? WvR woensdag 10 november 2010
WvR woensdag 10 november 2010
©2001-2024 WisFaq