\require{AMSmath} Exponentiele vergelijkingen oplossen Beste,Ik heb er lang op zitten zoeken maar ik weet echt niet hoe ik te werk moet gaan, laat staan ze op te lossen:1) 32x-3-10·3x-2+3=02) 2x+2x-1+2x-2+2x-3+2x-4=31Hoe los ik dit op?Alvast bedankt!Greetz Linus 3de graad ASO - zondag 7 november 2010 Antwoord 1)Dit soort vergelijkingen lijkt op een tweedegraadsvergelijking maar dan net ietsje anders.2)De termen van het linker lid hebben allemaal dezelfde factor gemeen. Misschien kan je die wel buiten haakjes halen! Grappig...Hopelijk helpt dat en anders nog maar even doorvragen... WvR zondag 7 november 2010 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste,Ik heb er lang op zitten zoeken maar ik weet echt niet hoe ik te werk moet gaan, laat staan ze op te lossen:1) 32x-3-10·3x-2+3=02) 2x+2x-1+2x-2+2x-3+2x-4=31Hoe los ik dit op?Alvast bedankt!Greetz Linus 3de graad ASO - zondag 7 november 2010
Linus 3de graad ASO - zondag 7 november 2010
1)Dit soort vergelijkingen lijkt op een tweedegraadsvergelijking maar dan net ietsje anders.2)De termen van het linker lid hebben allemaal dezelfde factor gemeen. Misschien kan je die wel buiten haakjes halen! Grappig...Hopelijk helpt dat en anders nog maar even doorvragen... WvR zondag 7 november 2010
WvR zondag 7 november 2010
©2001-2024 WisFaq