Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Stelsel met twee tweedegraadsvergelijkingen

De opgave is:

3x2+6y = 0
6x - 6y2=0

Ik heb de tweede vergelijking vervangen door x=y2 en dit ingevuld in de eerste vergelijking:
3(y2)2+6y=0.
y voorop zetten geeft dan y(y3+2)=0
en daar zit ik vast...
Zouden jullie mij kunnen helpen?

Sarah
Student Hoger Onderwijs België - zondag 7 november 2010

Antwoord

't Gaat goed...

y(y3+2)=0
y=0 of y3+2=0
y=0 of y3=-2
y=0 of y=-3Ö2

..en dan nog even de bijbehorende x-waarden bepalen!

y=0
x=0

of

x=3Ö22
y=-3Ö2

Opgelost!

WvR
zondag 7 november 2010

©2001-2024 WisFaq