Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wanneer is een vergelijking derdegraads?

Is x3+2x2=0 ook een derdegraads vergelijking?
En is x4+2x2=0 een vierdegraads vergelijking?

Debora
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 4 januari 2003

Antwoord

Beste Deborah,

De hoogste graad (dus die exponent die 't hoogst is) bepaalt de benaming van de functie.
In jouw voorbeeld x3 + 2x2 = 0, is de eerstegraad niet aanwezig (dus de term in 'x' is er niet).
In 't tweede voorbeeld x4 + 2x2 = 0 ontbreken 2 graden : de 3de en de 1ste, toch noem je zo'n functie een 4degraadsfunctie.

Groetjes,

Davy
zaterdag 4 januari 2003

©2001-2024 WisFaq