Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 63509 

Re: Punten uitrekenen van de amplitude

Hallo,

Bedankt voor het antwoord, alleen als ik de formule H=c+a·sin(2p/T)·(t-t0) invul doe ik iets verkeerd.
De evenwichtstoestand is 45, de amplitude is 1.5, period T is 60 (60 minuten is 1 periode) en t0 is 15.

Als ik in de formule voor t 15 invul komt er op tijdstip 15 45 meter uit, alleen bij andere tijdstippen, bijvoorbeeld tijdstip 0 komt er als antwoord 42,6 meter uit.
Zou je me kunnen vertellen wat ik verkeerd doe?

daniel
Leerling mbo - zaterdag 6 november 2010

Antwoord

Om het maar 's simpel uit te druken: 'je loopt de verkeerde kant op!' Volgens mij is het bijna goed, alleen moet je '-' nemen in plaats van '+'. De wijzers van de klop lopen tegen de richting in, zullen we maar zeggen...

$
H = 45 - 1\frac{1}
{2}\sin \frac{{2\pi }}
{{60}}\left( {t - 15} \right)
$

Volgens mij moet het dan kloppen!

TIP
Antwoord als in 'een antwoord' schrijf je met één 't'. Het 'antwoordt' staat zo slordig...

WvR
zaterdag 6 november 2010

 Re: Re: Punten uitrekenen van de amplitude 

©2001-2024 WisFaq