Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Exponentiële groei

Opdracht : 1000 bacterien groeien per 6 uur 12% aan. Hoeveelbedraagt het groeipercentage na 1 uur, na 12 uur en per dag. Bereken ook hoveel bacterien je na 24 uur hebt.

Ik begon als volgt :
De formule voor groei :
N°= 1000
t=6 uur
p=12

Als ik dat allemaal invul in volgende formule
N= N°.(1+P/100)t
Opmerking : t is wel als macht in de formule.

Krijg ik dit voor 12 % maar het resultaat (1973,82) lijkt meer op bijna 200 % dan op 12 %.
N =1000(1+12/100)6=1973,82
Wat heb ik fout gedaan ? En hoe moet ik de rest berekenen ?

Ciro S
Overige TSO-BSO - donderdag 4 november 2010

Antwoord

groeifactor in 6 uur is 1,12
Per uur is het 6√(1,12)
Na 12 uur 1,12x1,12 en na 24 uur (1,124)

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
dinsdag 30 november 2010

©2001-2024 WisFaq