Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 63455 

Re: Snijpunten bepalen functie

Hoi Lieke,
Bedankt voor je antwoord, alleen is het nog niet helemaal duidelijk voor me hoe je nu aan de snijpunten met de x-as komt. Zou je het misschien kunnen laten zien met de uitwerking?
bedankt,
groeten danielle

Daniel
Student hbo - maandag 1 november 2010

Antwoord


Na kwadraat afsplitsen heb je gevonden:
y=x2-3x+2=(x-3/2)2-1/4=0
Uit de laatste stap: (x-3/2)2-1/4=0 volgt toch:(x-3/2)2=1/4, dus (x-3/2)= ±Ö(1/4)=±1/2.
Dan volgt: x=3/2±1/2, dus x=1 of x=2.
Je kan ook ontbinden in factoren: y=x2-3x+2=(x-1)(x-2) en dat kan alleen maar 0 zijn als x=1 of x=2.
Groeten,
Lieke.

ldr
dinsdag 2 november 2010

©2001-2024 WisFaq