Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Herleiden van een bepaalde goniometrische functie

Deze som komt uit getal en ruimte vwo B deel 3, onderdeel Gemengde Opgaven som 25 d)

cos(x-y)·cos(y)-sin(x-y)·sin(y)

Bij de antwoorden staat dat deze op te lossen is door er =cos(x−y+y)=cos(x) van te maken. maar ik snap de stap niet die ze maken. Moet het niet met de verschilformule?

Alvast bedankt!

Ashika
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 30 oktober 2010

Antwoord

Op de formulekaart staat

cos(t+u)=cos(t)cos(u)-sin(t)sin(u)

Met t=x-y en u=y lijkt dat precies op jouw formule!

cos((x-y)+y)=cos(x-y)cos(y)-sin(x-y)sin(y)

Vandaar dus...!

WvR
zaterdag 30 oktober 2010

©2001-2025 WisFaq