\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 63428 Re: Top bepalen van functie Hallo,Zo zie je maar dat je het antwoordboek niet kan vertrouwen. Zou je mij op een simpele manier kunnen laten zien hoe je de snijpunten met de x-as bepaalt, hier kom ik niet echt aan uit.Bedankt jeffre Student hbo - zaterdag 30 oktober 2010 Antwoord Voor de snijpunten met de x-as geldt y=0, dus:$3\left( {x - 2} \right)^2 - 17 = 0$...en dan verder oplossen!$\eqalign{ & 3\left( {x - 2} \right)^2 - 17 = 0 \cr & 3\left( {x - 2} \right)^2 = 17 \cr & (x - 2)^2 = \frac{{17}}{3} \cr & x - 2 = \pm \sqrt {\frac{{17}}{3}} \cr & x = 2 \pm \frac{1}{3}\sqrt {51} \cr} $Dus dat is dan ook weer gedaan... WvR zaterdag 30 oktober 2010 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo,Zo zie je maar dat je het antwoordboek niet kan vertrouwen. Zou je mij op een simpele manier kunnen laten zien hoe je de snijpunten met de x-as bepaalt, hier kom ik niet echt aan uit.Bedankt jeffre Student hbo - zaterdag 30 oktober 2010
jeffre Student hbo - zaterdag 30 oktober 2010
Voor de snijpunten met de x-as geldt y=0, dus:$3\left( {x - 2} \right)^2 - 17 = 0$...en dan verder oplossen!$\eqalign{ & 3\left( {x - 2} \right)^2 - 17 = 0 \cr & 3\left( {x - 2} \right)^2 = 17 \cr & (x - 2)^2 = \frac{{17}}{3} \cr & x - 2 = \pm \sqrt {\frac{{17}}{3}} \cr & x = 2 \pm \frac{1}{3}\sqrt {51} \cr} $Dus dat is dan ook weer gedaan... WvR zaterdag 30 oktober 2010
WvR zaterdag 30 oktober 2010
©2001-2024 WisFaq