Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Partiele elasticiteit

Ik weet niet oe ik de volgende opgave moet doen.
Bepaal de partiele elasticiteit van f naar x en die van f naar y en tel ze bijelkaar op.
F(x,y)= (x+y)4.e2x+2y

jeroen
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 30 oktober 2010

Antwoord

Jeroen,
Als z=f(x,y),dan is de partiële elasticiteit van z m.b.t.x gelijk aan
ELx=(x/z)dz/dx en m.b.t.y is ELy=(y/z)dz/dy.
Probeer maar eens.

kn
zaterdag 30 oktober 2010

©2001-2024 WisFaq