Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Sinus vergelijking

Hallo,

ik moet voor een extra opdracht wiskunde de volgende formule oplossen, dus ik oet x weten.:
0,5=1,4·sin(7,9x)

Ik dacht:
-eerst delen door 1,4
5/14=sin(7,9x)

maar ik heb totaal geen idee hoe ik die 7,9x uit de sinus moet halen.
Ik hoop dat iemand mij kan helpen.

mike
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 28 oktober 2010

Antwoord

sin(7,9x)=5/14
Met je GR?
7,9x=0,3652 +k·2p of 7,9x=1,2055 + k·2p
Zoiets?

WvR
donderdag 28 oktober 2010

©2001-2024 WisFaq