Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Gemakkelijk haakjesfuncties differentiëren

Ik heb een vraag over hoe ik een bepaalde soort functies moet differentiëren.
Het gaat hierbij om functies van de vorm f(x)= a(bxc)d.
Je kan natuurlijk de functie uitschrijven: de haakjes wegwerken, gelijksoortige termen samennemen. Maar dat moet toch sneller kunnen. Ik weet alleen de regel niet meer.

Michel
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 28 oktober 2010

Antwoord

Het gaat gewoon over de functie f(x) = abd.xcd en de afgeleide is dan gewoon f'(x) = abd.cd.xcd-1

MBL
donderdag 28 oktober 2010

©2001-2024 WisFaq