Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kern van een matrix

Ik wil de kern van een matrix bepalen, hiertoe wil ik x oplossen voor Mx = 0. Eerst elimineer ik de 3x3 matrix tot ik nog 1 rij over heb: [1 -1 2 | 0]. Hier kan uit afleiden dat x2 en x3 vrij zijn.
De kern bestaat dus uit 2 oplossingen, 1 voor x uitgedrukt in x2 en 1 voor x uitgedrukt in x3.
Maar vanaf dit punt weet ik niet zo goed wat ik moet doen om tot de gevraagde oplossingen te komen. Enige tips?

Pieter
Iets anders - woensdag 27 oktober 2010

Antwoord

De kern bestaat uit oneindig veel oplossingen.
Je hebt nog enkel de vergelijking : x1-x2+2x3=0
Stel x2=k en x3=l met k en l willekeurige getallen.
Dan x1=k-2l

Ok?

LL
woensdag 27 oktober 2010

 Re: Kern van een matrix 

©2001-2024 WisFaq