Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Lastige differentiaalvergelijking

dy/dx = y · cos(x) / 1 + y2
en y(0)= 1
Ik kom er niet zo goed uit, kunnen jullie aub met de tussenstappen erbij de antwoord terug mailen.

Dankje

Batu
Student universiteit - maandag 25 oktober 2010

Antwoord

Je kunt hier mooi de variabelen x en y scheiden.
Je krijgt (1+y2)/y dy = cos(x) dx ofwel (1/y + y)dy = cos(x)dx
Nu links en rechts integreren en dat zal toch wel lukken moet ik aannemen.

MBL
maandag 25 oktober 2010

©2001-2024 WisFaq