Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bewijs goniometrie

BEWIJS
tan(a) + tan (b) + tan (d) = tan(a) x tan (b) x tan (d)

de som van de hoeken is 180°
en a = 180°-(b+d)

svea
3de graad ASO - zaterdag 23 oktober 2010

Antwoord

Vervang tan(a) door tan(180-(b+d)=-tan(b+d) en gebruik de somformule voor tan(b+d).
Breng daarna het linkerlid en het rechterlid op één noemer en werk uit.

hk
zaterdag 23 oktober 2010

©2001-2024 WisFaq