Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Snijpunt berekenen door vergelijkingen gelijkstellen

Ik heb de vergelijkingen:
f(x) = x2+2x-3
g(x) = -x2+2x-5

Door ze aan elkaar gelijk te stellen moet ik x berekenen (2 waarden van x)

Ik weet echter niet hoe ik dit moet doen omdat er volgens mij voor in ieder geval 1 uitkomst van x een breuk uitkomt. Enig idee hoe ik dit kan oplossen?

Mariss
Student universiteit - zaterdag 23 oktober 2010

Antwoord

Beste Marissa,
Waarom zou x geen breuk mogen zijn?
Maar in dit geval zijn er helemaal geen oplossingen voor x, althans geen reeele.
x2+2x-3=-x2+2x-5
2x2=-2
x2=-1
x=i of x=-i (complexe oplossingen, of: geen reele oplossingen).

ldr
zaterdag 23 oktober 2010

 Re: Snijpunt berekenen door vergelijkingen gelijkstellen 

©2001-2024 WisFaq