Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oplossen goniometrische vergelijkingen

Ik heb een vraag over het exact berekenen bij eenvolgende opgave voor mijn wiskundehuiswerk: sin2t = 0
Het antwoordmodel zegt dat dit kan door t = 0+k.0,5pi op te lossen. Ik heb alleen geen flauw idee hoe ze aan bovenstaande vergelijking komen. Kunt u mij helpen?

Michae
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 23 oktober 2010

Antwoord

Is de standaardoplossing van de vergelijking sin(t) = 0 niet t = k.$\pi$ ?
En in jouw geval geldt t = 2x.
Een deling door 2 doet dan wonderen.

MBL
zondag 24 oktober 2010

©2001-2024 WisFaq